woensdag 2 september 2015

Britten vrezen dat robots hun baan inpikken en willen dat de overheid daar iets tegen doet

Vandaag op SkyNews TV een bericht over de uitslag van een enquete, uitgevoerd door SkyNews in augustus 2015, waaruit blijkt dat bijna de helft van de Britten vreest dat robots ooit in staat zullen zijn om de menselijk soort weg te vagen.
Bijna zes op de tien Britten vreest dat zijn baan zal worden overgenomen door een robot en wil dat de Britse overheid maatregelen neemt om dat te voorkomen.

In het nieuwsitem over robotica ook een interview met professor Kevin Warwick, hoogleraar Cybernetics aan de universiteit van Reading (UK).
Hij is er allang van overtuigd dat een groot deel van de beroepsbevolking werkloos zal worden als gevolg van automatisering en robotisering en zegt daarom:
The whole way that the system works is that you have to have a job, to get money, to buy food, to live. I think we're gonna have to change that. We're gonna have to break out of that and say really, having a job is not important. It's best that you don't have a job, enjoy yourselves. And we need to move towards that.

Hij pleit ervoor om het idee los te laten dat werken in loondienst de enige mogelijkheid is om in ons onderhoud te voorzien. Maar zover zijn we nog lang niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten